Beste Fuchsia liefhebbers.

 

Na 28 jaar gaan wij stoppen met ons bedrijf.

Het is mede door de gezondheid van Kees dat wij deze beslissing genomen hebben.

Op dit moment gaat het nog goed, waar wij blij om zijn , samen hopen wij nog vele jaren  te kunnen genieten van onze kinderen, kleinkind(eren?) en alle mooie dingen waar wij eerder niet aan toe kwamen.

 

Al sinds 1969 zit Kees  in de Fuchsia,s en samen vanaf 1974 het valt ons dan ook zwaar als je zo,n beslissing moet nemen

Al onze ziel en zaligheid hebben wij samen in ons bedrijf gestoken.

Mede dank zij u  kunnen wij  terug kijken op een mooie periode met vele hoogte punten.

Wij willen dan ook iedereen bedanken voor uw jarenlange vertrouwen in ons bedrijf.

 

Van het toneel verdwijnen doen we zeker niet, want wij hebben twee enthousiaste mensen gevonden namelijk Gerrit en Esther van der Velde.

 

Deze zullen ons bedrijf voortzetten  onder de naam Spek Fuchsia,s .  

 

Daarom willen wij  graag deze mensen aan u voorstellen, het zijn twee mensen die al jaren een kwekerij hebben en dus ook van aanpakken weten.

Ze zijn getrouwd en hebben drie kinderen

Ze zijn voornamelijk gespecialiseerd in zomerbloeier,s ook hebben zij een prachtige pluktuin die in de zomer geopend is voor publiek.

 

Esther houd ook van creatieve dingen en geeft regelmatig workshop.s

Gerrit is een goede opgeleide kweker die zijn vak goed verstaat .

Het kweken van Fuchsia,s is natuurlijk en aparte specialiteit  en daarom zullen wij hun ook zeker met raad en daad bijstaan, daarom zult u ons regelmatig tegen komen op de nieuwe locatie.

 

Het was voor ons belangrijk om een bedrijf in Heerde te vinden, omdat de bakermat van de Fuchsia teelt in Heerde ligt.

In 1965 zijn de eerste bijzondere Fuchsia,s bij de Groot in Heerde gekweekt mede hierdoor is de Fuchsia teelt belangrijk voor Heerde.

Wij nodigen u dan ook graag uit voor een bezoek vanaf 1 Maart op de nieuwe locatie aan de Borchgraverweg 3a in Heerde .

 

Vriendelijke groeten

Kees en Gerrie Spek .

 

 

 

Even voorstellen……

 

Wij ( Gerrit en Esther van der Velde) wonen met onze 3 kinderen aan de  Borchgraverweg in Heerde waar we sinds 1992 een kwekerij hebben overgenomen, gelegen precies aan de andere kant van Heerde  dan kwekerij Spek. Onze belangrijkste tak is het kweken van eenjarige zomerbloeiers voor de particuliere verkoop. Vanaf mei hebben we hiervan een zeer uitgebreid assortiment. Daarnaast kweken we een klein assortiment snijbloemen voor de veiling, maar waarschijnlijk zullen we daarmee stoppen , omdat er  genoeg  nieuwe werkzaamheden aankomen.

 

Ook geven we al 10 jaar lang creatieve workshops met natuurlijke materialen.  (misschien dat we de fuchsia hier ook nog een rol in gaan laten spelen.) We hebben hiervoor een gezellig ingerichte verwarmde ruimte, die we ook zullen gaan gebruiken om u te kunnen ontvangen!

 

Sinds 3 jaar hebben we ook een zomerbloemenpluktuin van maar liefst 5000 m2 De pluktuin is geopend van juli tot de eerste nachtvorst . We ontvangen daar ook groepen mensen, die b.v. een plukarrangement bespreken. We hebben een zeer groot assortiment eenjarigen, vaste planten, snijheesters, bollen en knollen, in totaal ongeveer 150 soorten, allemaal voor de pluk.. Ook maken we boeketten e.d. op bestelling.

 

En nu maken we ons op voor een nieuwe uitdaging, nl het voortzetten van het ontzagwekkende assortiment fuchsia`s en Pelargoniums van Kees en Gerrie Spek. We hebben hier veel zin in, maar beseffen ook dat we hierbij voorlopig zeker de hulp van kees en Gerrie nodig hebben. Allereerst natuurlijk om al die kennis en vaardigheden die kees in die 28 jaar heeft opgebouwd, onder de knie te krijgen, de zg “kneepjes van het vak”

Het getuigt van grote liefde voor hun vak, dat ze hebben aangeboden om de komende tijd,  alleen met het belang van het behoud de fuchsia in Heerde  voor ogen, op alle mogelijke manieren te willen helpen om de collectie in stand te houden en uit te breiden.

 

Wij zullen de komende tijd druk bezig zijn om een gedeelte van de kwekerij aan te passen aan de teelt van fuchsia`s, b.v. door het plaatsen van kweektafels. We zullen uiteraard veel overnemen van de werkwijze van kees, zodat de kwekerij straks voor u heel herkenbaar zal zijn..

 

We hopen 1 maart een speciale Open Dag te houden, waarop we met u mogen kennismaken., maar daar krijgt u nog meer over te horen. We hopen op een fijne samenwerking met u en we staan altijd open voor suggesties van uw kant.

 

 

Met  vriendelijke groeten ,Gerrit en Esther van der Velde  

 

Klik hier voor de internetsite van Kwekerij van der Velde / Spek Fuchsia's

 

 Ps. Om met de woorden van kees en Gerrie te spreken : We nodigen u graag uit voor een bezoek!